Pagini

Autor

Fotografia mea
Sacele, Brasov, Romania
Sindromul omului cu rucsacu'n spinare!

30 martie 2010

Lira"'Luna Padurii"-Moroeni

Data:26-28.03.2008
Locatie: Tabara Cerbul, Moroieni, Muntii Bucegi



Lira “Luna Paduri” , organizata de MDM , este a doua etapa din 2010 in cadrul Campionatului National al Cluburilor de Turism Romanesti din FRTE (Federatia Romana de Turism si Ecologie).In cadrul concursurilor de tip ‘Lira’ ,probele de concurs sunt : prezentarea unui Slide-Show, afisabile(poze,caricaturi , afise ecologice , grafica )si cultural(4 cantece , poezie si sceneta de umor).

Vineri 26.03

Spre lira eu am plecat cu bitza , acuma daca tot a venit primavara mai fac si eu ceva kilometri.
Drumul spre Moroieni a fost foarte placut , traseul a fost urmatorul : Sacele- Predeal- Azuga- Busteni – Sinaia- Cuibul Dorului(+ ceva tentative de a ajunge spre platoul Bucegilor, insa esuate din cauza zapezii)- Cota 1000-Moroieni- Tabara Cerbul ; 85 km. Traseul a avut 3 urcari : Predealul, urcarea din Sinaia la Cota 1000 , apoi din Moroieni spre Tabara Cerbul.
In Moroieni mi-am asteptat camarazii , pentru ai ajuta la caratul bagajelor.
Seara a avut loc un seminar despre Fotografii si proba de slide-show, care a durat pana la 1 jumate. Apoi am ramas la o cantare.


Sambata 27.03

De dimineata ,dupa ce ne-am trezit , am mancat , am pus afisabilele , ceilalti s-au pus la un fotbal iar eu am plecat la o tura pe forestierele acelea.Vroiam sa dau spre Padina, dar portile inchise ale unei hidrocentrale mi-au retezat sansele de a ajunge. Apoi am urcat pe un alt forestier pana am dat intr-o padure deasa plina de noroi .

Dupa aceea m-am intors in Tabara si m-am interesat apoi ce-i de vazut in zona .Am aflat de Cheile Bratei si am pornit in directia acea. La numai 3 km de tabara se deschideau niste chei foarte faine, patrunse de un tunel.

Am trecut de tunel si am urcat pe drumul acela forestier pana in varful acelei zone unde era o cariera de piatra. Apoi la coborare m-am bagat pe ceva forestier cu zapada, dar nu am inaintat foarte mult si m-am intors spre tabara. Aprope de tabara m-am intalnit si cu restul de Cpnt-isti , mergeau si ei spre Chei. Am mai facut si eu cu ei inca o tura pana-n Chei si apoi ne-am intors in tabara sa repetam culturalul. In total am facut facut 40 Km






Pe seara organizatorii au pregatit o ciorba de cartofi iar pe la 10.30 a inceput culturalul.Acesta a tinut pana pe la 3 jumate, iar apoi am continuat tot pe acorduri de chitara.

umor


cantec nou


Imn CPNT
Duminica 28.03

Inca de dimineata ,cand am auzit ploaia de afara , mi-am dat seama ca nu va fi ziua mea norocoasa.
Bucurie mare la premiere : Locul 2 la general ,locul 3 la cultural , locul 1 la slide-show, locul 1 la fotografie, locul 3 la caricatura, locul 2 afis ecologic.
Apoi ne-am facut bagajele si back to the home. In moroieni am mai stat cu restul la o bere si dupa aceea a inceput partea horor.

Ma asteptau din Moroieni 70 de km , afara ploua destul de tare , dar asta e ii dau inainte.
Pentru inceput era ok , dar cu cat urcam in inaltime ,era tot mai frig , astfel incat la vreo 5 km de Cota 1000 a inceput ninsoare.Inca era ok , era urcare , eram incazit , deci inca nu au aparut problemele, doar picioarele imi inghetase , din cauza SPD-urilor care au talpa rigida si nu poti pune sangele in miscare in degete.
De la Cota 1000 la vale ,un singur cuvant poate descrie tot ce am indurat :Hipotermie. Urlam de durere pe bitza , aveam impresia ca stau cu piciorele goale pe o tabla inghetata. Pana in Sinaia deja trecusem de stadiul cu tremuratul , aveam pe mine un strat de 5 cm de zapada, deja simteam asa niste frisoane de caldura , picoarele nu le mai simteam demult.
Ajuns in Sinaia am intrat direct in gara langa un calorifer , m-am pus pe jos m-am descaltat si am inceput sa-mi dau palme la picioare . Dupa vreo 5 minute am reusit sa-mi misc degetele, care erau vinete. Cand mi-am revenit mai bine , ma uit in gara , gara plina cu tot felul de specimene , se uitau la mine ca la urs.
Din Sinaia am avut o singura varianta, trenul si acasa.

In concluzie a fost o iesire reusita , incheiata prost , dar asta e , nu ma plang.In total kilometrajul a aratat 158.5 km.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu